Трзавице у СДС-у

Припрема ли Љубиша Петровић самосталну листу у Бијељини?

  • Извор: Рикошет.ливе
  • 29.11.2023. 12:27

Већ дуже вријеме постоје трзавице између врха Српске демократске странке и градоначелника Бијељине Љубише Петровића, а дешавања на задњем састанку који је одржан ради утврђивање разлога због којих нису спроведени избори на подручју Семберије за које је био задужен лично Љубиша Петровић нису довели до рјешавања проблема јер је након кратког обраћања састанак напустио градоначелник Бијељине правдајући раније договореном посјетом једној Мјесној заједници.

Неодржавања избора у бијељинском СДС-у довели су до тога да СДС Бијељина први пут у историји нема делегате у Скупштини СДС. Солирање првог човјека највећег града у Семберији може се тумачити као жеља за искључењем из странке како би се представио као жртва и лакше реализовао свој план.

"Имамо информације да Љубиша Петровић припрема самосталну листу чији је радни назив 'Народни град' и која окупља осам блиских сарадника градоначелника Бијељине. Људи који се доводе у везу са новом листом су ван СДС-а“, открива извор портала Рикошет.ливе из врха СДС-а.

Петровић критиковао и раније колеге из СДС-а

Уз прве честитке које су пристизале Милану Миличевићу када је и званично преузео функцију првог човјека СДС-а, поруку новом страначком шефу упутио је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који га је позвао да “очисти” Српску демократски странку.

Чистка се није догодила, једини који је од тада напустио СДС је Милан Радовић. Своје незадовољство стањем у странци Петровић је показао неодржавањем унутарстраначких избора на простору Семберије и припремом самосталне листе, а колико ће стрпљења у врху СДС-а имати за његово понашање остаје да се види.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм