Бетонске каскаде

Пропада милионски пројекат, теслићка власт не реагује

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2024. 19:30

Пропадају бетонске каскаде на новом кориту Мале Усоре. Са њима и новац Теслићана. Тако је то већ двије године од када су и изграђене са циљем да насеље Гај штите од поплава. Због свега, теслићка опозиција апелује на локалну власт да се коначно уозбиљи.

- Иста је ситуација, каква је била и прије двије године. Општинска власт шта је обећала, није урадила. Више од милион марака је уложено у овај пројекат обалоутврде, а данас видимо како овај терен овдје изгледа и заправо колико он може да заштити грађане и саме становнике општине Теслић уколико би дошло до поплава - истиче Предраг Девић, одборник СНСД-а у Скупштини општине Теслић.

Надзорни орган утврдио је оштећења на каскадама у току 2021. и 2022. године, признају у Општинској управи. Додају и да су извођачу радова, фирми из Оџака,  у гарантном року, упутили захтјев за санацију. 

- С обзиром на то да се извођач радова није одазвао на наше захтјеве, послата му је опомена пред тужбу, а затим је покренуто рјешавање овог питања правним путем. У међувремену 2022. године Општинска управа Теслић извршила је привремено санирање насталих оштећења, која не могу угрозити нити нарушити садашње корито ријеке Мале Усоре, тако да не постоји опасност од поплаве - наводе из Општинске управе Теслић.

До оштећења је, наводно, дошло усљед настанка пјешчаног спруда уз десну обалу корита. То је усмјерило матицу ријеке ка лијевој обали и дошло је до ерозије земљишта и поткопавања бочног зида. 

Теслићка опозиција апелује на локалну власт да обећање које је дала, још прије двије године, што прије испуни. Уколико са санацијом бетонских каскада, кажу, не почну одмах и оне преостале могле би завршити баш као и ова. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.