Zbog ubistva

Protest u Gradačcu zbog nezapamćenog zločina: Stop nasilju!

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2023. 13:14

Građani Gradačca okupili su se danas u centru ovog grada kako bi održali protest zbog svirepog ubistva njihove sugrađanke Nizame Hećimović, te još dvije osobe, oca i sina Ondera i Denisa Džengisa, koje je juče ubio Nermin Sulejmanović.

Građani protestom osuđuju svaki oblik nasilja. Prisutni nose smrtovnice na kojima piše: „Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje“.

Ženama je na protestu poslata poruka da prijavljuju nasilje.  Čule su se i žestoke kritike na račun lokalnog pravosuđa i policije. Građani su zatražili ostavku predsjednika suda koji je Sulejmanoviću odbio odrediti zabranu prilaska nakon što ga je Hećimović prijavila za nasilje, kao i ostavku načelnika policije.

Okupljeni traže i da se uspostavi sigurna kuća u Gradačcu.

Koleginice ubijene Hećimović, s kojima je radila u firmi “Kula” Gradačac, u suzama i šoku.

"Zajedno smo radile godinama. Šok, šok, šok. Nismo znali da je žrtva nasilja, krila je, nije iskazivala. Šta se desilo? Nažalost, trudila se da zaštiti sebe i dijete, a niko se nije obazirao, niko je nije zaštitio. Nije imao ko da je zaštiti", rekla je njena koleginica.

U Gradačcu je zbog nezapamćenog zločina proglašena trodnevna žalost, koja je počela danas.

Nermin Sulejmanović je prvo pretukao suprugu, pa ju je iz pištolja upucao u čelo, dok je pored njih na podu ležala njihova kćerka, u krvi. Sve je prenosio uživo na Instagramu. Potom je ubio još dvije osobe, a tri ranio.

Mediji su objavili da je Hećimović prijavila partnera nadležnim organima zbog nasilja, ali sud nije izdao zabranu prilaska za Sulejmanovića.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.