Grupa zapsolenih

Radnici Gradske uprave Sarajevo nezadovoljni revizorskim izvještajem, Karićevu krive jer se čeka na projekte

  • Izvor: Srna
  • 25.01.2023.13:53

Grupa zaposlenih u Gradskoj upravi Sarajeva izrazila je nezadovoljstvo revizorskim izvještajem o poslovanju grada za period od 2017. do 2019. godine, ističući da trenutna gradska administracija, na čelu sa Benjaminom Karić još nije realizovala najavljene velike projekte.

Nezadovoljni radnici ističu da su svi projekti, kojima se ponose u Sarajevu urađeni prije mandata Karićeve, te da od njih "ugodno žive razni uhljebi i besposličari".

"Karićeva bi trebalo da zna da u podrumima Vijećnice ima renoviran Muzej, vremensku mašinu koja čeka datum otvaranja. Mi smo sve završili, vaše je da kao što je bio slučaj sa Bistričkom stanicom samo otvorite", navodi se u pismu nezadovoljnih radnika.

Oni su u pismu javnosti istakli da se revizorskim izvještajem revidira rad prethodnog gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, te naglašava da je on plod mašte trenutne administracije grada.

"Napraviti spomenik od sedam metara visine i naknadno mu tražiti lokaciju jednako je kao napraviti dijete pa onda tražiti majku. Za taj neuspjeh nije kriva politika nego populistički nagon koji Vas vodi", navodi se u pismu.

Oni dodaju i da mandat trenutne administracije Sarajeva prolazi na isti način kao i najavljeni veliki projekti, dok su, između ostalog, ideje prethodnog rukovodstva o renoviranju bob staze, izgradnje pješačke staze i čiste Miljacke, na čekanju.