Даривали крв

Радници РиТЕ Угљевик познати по хуманости

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2024. 19:35

За 34 године колико има, Драган Наћић је толико пута добровољно даривао крв. Сматра то једним видом хуманог дјеловања које би свака здрава особа требала да уради.

„Ја то доживљавам као спој нечега доброг и корисног, добро јер дајемо крв спашавамо неком живот и чак себе контролишемо, а корисно јер путујемо и гостимо госте из читаве Републике Српске, Србије, Црне Горе“, рекао је Драган Наћић, ДДДК „Рудар“ , Угљевик.

ДДДК „Рудар“ из Угљевика постоји 40 година. У читавом региону познати су као најбоље организовано друштво чији чланови редовно дарују крв, како у акцијама попут ове, тако и појединачно када за то постоји потреба. Понос су и Угљевика и Републике Српске, кажу.

 „Одавде се иде на све могуће градове Београд, Бањалука, Тузла, било који град, зову нас и са ВМА и зову нас свугдје јер је Рудар постао име које се зна годинама“, истакао је Зоран Миловић, предсједник ДДДК „Рудар“, Угљевик.

„И ја сам дуго година члан овог друштва и покушавам на неки начин да допринесем и подржим њихов рад јер је за сваку похвалу и нешто што је репрезентативно и не само за Угљевик него и за нашу фирму РиТЕ“, казао је Драгиша Видаковић, извршни директор у РиТЕ Угљевик.

„Ја бих рекао даје још важнија чињеница да су увијек ту за нас, не само за грађане Угљевика, него увијек када је оваква врста помоћи потребна“, истакао је Василије Перић, начелник општине Угљевик.

Залихе крви у Служби за трансфузијску медицину у Бијељини су стабилне, управо због оваквих акција. Захваљујући прикупљеним дозама спремни су да одговоре на све изазове.

„Ово су традиционалне акције, годишње које задовољавају наше потребе. Потребе за крвљу увијек постоје али добром организацијом успијевамо да изнесемо све задатке који су пред нама“, изјавила је др Далиборка Тришић, Служба трансфузијске медицине Бијељина.

Акцији коју организују даваоци из Угљевика придружили су се и гости из Србије и Црне Горе. Око 300 људи се одазвало овом позиву и биће прикупљено преко 150 боца крви.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм