Дрвар

Рунићева информисала Гујона о српским повратницима у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 08.02.2024. 18:53

Начелница општине Дрвар Душица Рунић информисала је на данашњем састанку у Београду директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арна Гујона о ситуацији и положају српског народа на територији општине Дрвар и Федерације БиХ.

Рунићева је Гујону пренијела поруку српских домаћина из Дрвара о потреби за подршком кроз економски самоодрживе пројекте.

- То је концепт који је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону до сада успјешно примјењивала у Босанском Петровцу и Грахову, Посавини и на сјеверу Црне Горе. Самоодрживи пројекти укључују подршку сточарима кроз куповину сточних грла, пољопривредницима кроз пољопривредну механизацију и неопходну опрему - рекла је Рунићева.

Подршка српским домаћинствима која се баве сточарством и пољопривредом има за циљ стварање самоодрживих породичних економија.

- Први циљ је да њихови капацитети у потпуности испуњавају потребе породице, а други циљ је да се вишак пласира на тржиште -  нагласила је Рунићева.

Према ријечима Рунићеве, Гујон је током састанка нагласио да је овај вид подршке српским повратничким породицама веома важан и да ће Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у складу са својим могућностима преко редовног годишњег конкурса наставити да издваја средства за сличне пројекте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.