Nevrijeme

Šamac poslije oluje: Vjetar nosio krovove, šteta ogromna

  • Извор: СРНА
  • 22.07.2023. 18:22

Na gradskom području Šamca i mjesnih zajednica Pisari i Tišina u sinoćnjem olujnom nevremenu oštećeno je 60 stambenih objekata, izjavio je načelnik opštine Đorđe Milićević.

Najveća oštećenja na već oštećenim stambenim objektima u olujnom nevremenu pretpjeli su mještani Pisara na 20 objekata, Tišine na 10 i gradskog područja na 30 objekata - rekao je Milićević. Prema njegovim riječima, na 17 stambenih zgrada u gradskom području ustanovljena su velika oštećenja na krovnim konstrukcijama.

Kada je riječ o javnim objektima, Milićević kaže da su najveća oštećenja na Vatrogasnom domu u Šamcu koji je u potpunosti uništen, Srednjoj školi, četiri doma kulture, Centru za hemodijalizu i Osnovnoj školi u Šamcu.

- Kada je riječ o sanaciji kvarova na električnoj mreži, aktivnim angažmanom pripadnika Elektrodistribucije uz podršku tima iz Doboja otklonjeni su kvarovi i puštena električna energija u mjesnim zajednicama Gajevi, Srednja Slatina, Obudovac, Batkuša, Obudovac dva, Brvnik, Novo Selo dva, Donja Slatina, Gornja Slatina i Kornica - naveo je Milićević.

Nevrijeme pogodilo Čačak, krupan grad nanio veliku štetu

Nevrijeme pogodilo Čačak, krupan grad nanio veliku štetu

On je napomenuo da su ekipe trenutno angažovane na otklanjanju kvarova u Crkvini i Tišini, gdje se uredno snabdijevanje građana električnom energijom očekuje do kraja dana.

Manji kvarovi i oštećenja na električnoj mreži biće otklonjeni nakon saniranja kvarova na glavnim dalekovodima.

- Službenici Centra za socijalni rad su na terenu i obilaze korisnike socijalne pomoći s ciljem pružanja neophodne interventne pomoći. Za sva lica kojima je olujnim nevremenom uništena stambena jedinica i nije uslovna za stanovanje, opština Šamac je već od juče obezbijedila alternativni smještaj u Hotelu “Plaža” - istakao je Milićević.

On je potvrdio da su svi magistralni, regionalni i lokalni putevi prohodni zahvaljujući sinoćnim brzim intervencijama nadležnih službi, dok pripadnici Republičke civilne zaštite i vatrogasne jedinice Šamac rade na uklanjanju oštećenih dijelova krovnih konstrukcija za koje postoji opasnost od pada i ugrožavanja bezbjednosti.

Upaljen crveni meteoalarm: Očekuje se nevrijeme u Hrvatskoj

Upaljen crveni meteoalarm: Očekuje se nevrijeme u Hrvatskoj

- Pripadnici svih naših raspoloživih službi ulažu nadljudske napore kako bi otklonili posljedice olujnog nevremena, s tim u vezi pozivamo građane da koliko su u mogućnosti očiste parcele ispred svojih objekata - dodao je Milićević.

Jako olujno nevrijeme nanijelo je sinoć novu štetu na objektima i poljoprivrednim dobrima na području opštine Šamac, pojedine ulice bile su zatvorene za saobraćaj zbog oborenih stabala, dok je u mjesnim zajednicama van gradskog područja nestalo struje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)