Načelnik Milića

Savić: Borci najzaslužniji za očuvanje Milića, ali i Srpske

  • Извор: Агенције
  • 31.03.2023. 12:25

Načelnik Milića Marko Savić istakao je da su borci koji su iznijeli teret Odbrambeno-otadžbinskog rata najzaslužniji za očuvanje ove opštine, kao i odbranu cijele Republike Srpske.

On je nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježje palim borcima u Parku velikana u Milićima rekao da je 231 borac sa teritorije Milića položio svoj život za odbranu Republike Srpske i očuvanje ove opštine.

"Na ovaj način želimo da im odamo počast i da se zahvalimo za sve što su uradili", rekao je Savić novinarima u Milićima koji danas obilježavaju Dan opštine - 31. mart.

On je napomenuo da je 31. marta 1992. godine održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine, te naglasio da su Milići opština stvorena u miru.

 Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Milićima da sa ponosom može da kaže da je ova opštila za 31 godinu postojanja izgradila sve potrebne institucije za normalan život građana i najavio da će Vlada nastaviti sa radom na stvaranju novih radnih mjesta koja će zaposlenima omogućiti uslove da ostanu i opstanu u ovoj lokalnoj zajednici.

Višković je naglasio da će sa svoje pozicije uraditi sve da zadrži što veći broj stanovnika u Milićima.

"Treba da naše škole, obdaništa i vrtići budu puni djece i onda ćemo reći da smo uspjeli", rekao je Višković u Milićima gdje je povodom Dana opštine - 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.

On je istakao da je obaveza svih koji predstavljaju institucije Republike Srpske na svim nivoima da prvo kod spomenika odaju poštu poginulim borcima, a da nakon toga nastave sa aktivnostima predviđenim protokolom.

Višković je podsjetio da je opština Milići nastala prije početka ratnih sukoba na prostoru BiH, te da je više od 230 Milićana ugradilo život u stvaranje opštine i Republike Srpske.

"Milići nisu ratna opština, nisu nastali ni za vrijeme rata, niti poslije rata, kako neki žele da prikažu", naglasio je Višković.

On je rekao da 31 godina postojanja Milića i Republike Srpske nije ni mnogo, ni malo, kao i da se danas sa ponosom može reći da je ova opštila izgradila sve potrebne institucije za normalan život građana - dom zdravlja, zgradu opštine, školu, obdaništa i sve ono što treba da zadovolji potrebe građana koji žive na ovom prostoru.

Govoreći o izgradnji nove zgrade opštine, koja je već trebala biti otvorena, Višković je naveo da nije zadovoljan dinamikom radova, te da će insistirati da taj objekat bude završen kako bi opštinska administracija građanima Milića obezbijedila što bolje usluge.

"Tražim i insistiram kada neko preuzme obavezu, da to i uradi. Vlada je obezbijedila blizu tri miliona KM za izgradnju te zgrade i ne tolerišem da neko probija rokove godinu i više dana", zaključio je Višković.

Prema njegovim riječima, u sklopu obilježavanja Dana opštine Milići, jednom od investitora u ovu lokalnu zajednicu biće ustupljenja novosagrađena hala površine više od 2.500 metara kvadratnih, koja je izgrađena uz pomoć vlada Republike Srpske i Vojvodine.

U okviru obilježavanja Dana opštine Milići, kojem prisustvuje i premijer Republike Radovan Višković, uslijediće svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti uručene opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice u prošloj godini.

U programu obilježavanja Dana opštine planirana je i posjeta novoizgrađenoj proizvodnoj hali u Industrijskoj zoni Podgora.

Prvom sjednicom Skupštine opštine Milići 31. marta 1992. godine ova opština se i formalno razdružila sa opštinom Vlasenica u čijem sastavu je bila i konstituisla se kao samostalna lokalna zajednica.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.