Бивши генерални директор

Себија Изетбеговић остаје радити на КЦУС-у

  • Извор: Кликс
  • 08.12.2023. 22:11

Бивши генерални директор Клиничког центра у Сарајеву Себија Изетбеговић потписала је данас уговор и наставиће радити у овој установи као љекар специјалиста на Клиници за гинекологију и акушерство.

Ову информацију потврдио је и в.д. директора Ален Пилав.

"Др Изетбеговић, бивши генерални директор КЦУС-а је данас потписала уговор о раду који јој је понуђен у складу с Правилником о раду КЦУС-а и Одлуком Управног одбора КЦУС-а о њеном разрјешењу", казао је Пилав.

Додао је да овај уговор није уступак нити знак добре воља ни в.д. генералног директора, ни управе КЦУС-а, већ да је то обавеза КЦУС-а према разријешеном генералном директору.

"Према важећем Правилнику о раду, КЦУС је био дужан да разријешеном генералном директору понуди уговор о раду на неодређено вријеме на пословима који одговарају њеном степену стручне спреме и образовању које посједује. На основу тога је Привремени управни одбор КЦУС-а у склопу Одлуке о разрјешењу генералног директора задужио стручне службе Стручне немедицинске дисциплине КЦУС-а да ријеше њен радно-правни статус", додао је.

Како је казао, докторици Изетбеговић је на основу стандардне процедуре и мишљења директора дисциплине за гинекологију и породиљство Мохамеда Абоуа Ел Ардата понуђен уговор за радно мјесто "љекар специјалиста гинеколог-акушер, субспецијалиста" на Одјељену за патолошка стања у гинекологији с амбулантно поликлиничким одјелом, Клинике за гинекологију и акушерство.

"Изетбеговић као љекар специјалиста гинекологије и акушерства, субспецијалисти гинеколошке онкологије и урогинекологије има потребну стручну спрему и образовање за ово радно мјесто", закључио је Пилав.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: