Vlada obećala pomoć

Situacija u Novom Gradu i Kostajnici bolja, vodostaji u opadanju

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2023. 19:04

Danas je dobro, opada vodostaj, komentariše se na novskom keju. Ljudi dolaze da vide dokle je voda danas. Važno je da nema kiše.

Volonteri su se namučili proteklih dana i noći, ali odradili su posao, grad je odbranjen. Pavle je, sa sugrađanima, punio vreće sa pjeskom. 

U naselju Mlakve, između magistrale i Une, kuće su pod vodom. Povlači se lagano i iza sebe ostavlja veliku štetu. Stadion u tom naselju je pod vodom. 

Premijer je došao da vidi kakva je situacija. Sa načelnikom je obišao teren. Pomoć Vlade Srpske neće izostati, a mora se hitno reagovati. 

Nakon Novog Grada u Kostajnicu. I tamo je mnogo problema. Voda se ispumpava, nadležne slube su na terenu i svi imaju mnogo posla. Dobro je što vodostaj opada. 

I ovdje se mora hitno reagovati, kaže premijer. 

Načelnik Kostajnice tek danas je malo odahnuo. Nije bilo lako protekla tri dana. Treba ovo rješavati jednom za sva vremena jer se prečesto događaju ovakve stvari. 

Posla u poplavljenim opštinama tek će da bude. Valja utvrditi štetu a prve procjene su prilično loše. Pomoć je neophodna a konačno rješenje problema plavljenja prioritet svih prioriteta. Jednostavno, došlo se do tačke kad više ne vrijedi krpiti i svako malo proživljavati jedno te isto.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм