Odluka gradske Skupštine

Skuplje komunalije u Trebinju

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2023. 19:45

Voda je građanima Trebinju skuplja za 23%, kanalizacija za 20% a veća cijena će biti i prečiščavanja otpadnih voda, tako je odlučila gradska Skupština. Na sva dosadašnja poskupljenja ovo je previše kažu Trebinjci.

- Čuo sam, neki je rekao pićemo kiselu pa ćemo i mi tako.

Čula sam da je poskupljenje i mislim da je puno za obični narod.

- Strašno, sve je puskupjelo pa ne znam. Nadam se da će se i plate povečati.

- Vjerovatno imaju velike izdatke, kažu građani.

Umjesto 78 pfeninga kubik vode Trebinjci će plaćati 96 feninga. Jednostavno je moralo, kaže direktor trebinjskog Vodovoda.

"Razlozi nisu nikakve političke prirode već inflacija koja je mislim 13% a u našem poslovanju proizvodnje vode je ona i veća. To su osnovni razlozi", kaže Miodrag Batinić, direktor Vodovoda Trebinja.

Turistički kompleks Grad Sunca će plaćati 50% skuplju vodu, ovo se obrazlaže činjenicom da je kompleks od izgradnje do sada plaćao vodu mnogo povoljnije od ostalih pravnih lica. Sada je cijena svima ista i neće se povećavati kaže direktor. Poskupljenje vode izazvalo je i politički haos.

"Skupštinska većina ili koalicija „namet“ kako ih možemo zvati na čelu sa gradonačelnikom Mirkom nametom Ćurićem pravi udar na džepove građana Trebinja", kaže Saša Borjan, odbornik PDP-a.

"Prema informacijama sa kojima ja raspolažem u preduzeću Vodovod 60 zaposlenih je bukvalno na minimalci i oni smatraju da bi zadržali radni snagu da bi sve funkcionisaalo kako treba da treba da dođe do povećanja plata naravno prije svega za radnike koji rade na terenu", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Na predhodnoj skupštini odbornici su digli ruke  za veće cijene poreza na nepokretnost ali i za komunalne naknade. Čelnici sve pravdaju inflacijom i potrebom za povećanje plata zaposlenih.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм