Gacko

Skupštinskih zasijedanja nema, ali odborničkih naknada ima

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2023. 19:29

Jedna redovna i jedna svečana, toliko sjednica se održalo u Gacku za punih osam mjeseci ove godine. Nema većine u skupštinskoj većini, to je otprilike razlog, a uzroka je mnogo. Za predsjednika gatačkog parlamenta uzrok je loš odnos odbornika većine i gatačkog načelnika.

"Junsko redovno zasijedanje se nije moglo održati zbog nesuglasica određenog broja odbornika većine sa izvršnom vlasti konkretno sa načelnikom oko sistematizacije i zaposlenja službenika u lokalnoj upravno što je moram biti iskren dogovoreno na međustranačkom sastanku", kaže Rajko Papović, predsjednik SO Gacko.

Načelnik uzrok vidi u ličnim interesima pojedinih odbornika koji participiraju u gatačkoj vlasti.

"Ja se nadam da će se sukobljena mišjenja ispraviti i da će ljudi iz Skupštine shvatiti da je interes građana Gacka na prvom mjestu i da treba da rade", ističe Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

Odbornici ne rade ali se odborničkih naknada ne odriču. Gatačka novinarka je izračunala koliko košta njihov nerad.

"Odbornici dobijaju svoje naknade, oni su za jedan radni dan budžet koštali za pola godine oko 100.000 maraka već sada to ide ka 150.000 maraka", smatra Milanka Kovačević, novinarka iz Gacka.

To što skupština ne zasijedna od marta nikoga mnogo ne interesuje. Predsjedniku su se samo pismom obratili odbornici SPS-a koji su u većini. Previranja u vlasti, opoziciju su uspavala.

"Opozicija nije nikako reagovala izuzev nekog tihog gunđanja ili prebacivanja krivice", dodaje Kovačevićeva.

Građani najviše trpe, zaključuje Kovačevićka.

Ne trpe, uvjeravaju gatački čelnici i ističu da su u toku investicije vrijedne 2,5 miliona maraka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: