Prijevremeni izbori

SNSD već dobio gradonačelnika

 • Izvor: ATV
 • 02.02.2023.17:20

SNSD pred prijevremene izbore za gradonačelnike i načelnike koji će biti održani u nedjelju, petog februara u četiri grada i dvije opštine u BiH, već ima svog gradonačelnika.

Zvornik će ponovo pripasti SNSD-u jer je njihov kandidat Bojan Ivanović ujedno i jedini kandidat nakon što je doskorašnji gradonačelnik Zoran Stevanović podnio ostavku i prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kada su u pitanju drugi gradovi, za poziciju gradonačelnika Tuzle bori se pet kandidata od kojih su čak tri nezavisna, Derviš Čičko, Mirnes Ajanović i Halid Žigić, dok je Zijad Lugavić kandidat SDP-a, a Omer Berbić Naše stranke.

U Bihaću nešto manje, četiri imena za poziciju gradonačelnika. Dva nezavisna, Damir Đug i Amarildo Mulić, dok je Adnan Hebibija kandidat SDP-a, a Hamdija Abdić SDA-a.

Gradonačelnik Srebrenika birat će se između dva kandidata i to Adnana Bijelića kojeg podržava koalicija NiP-Naša stranka- SDP i Nermina Tursića iz SDA.

Gradonačelnik Srebrenika biraće se između dva kandidata i to Adnana Bijelića kojeg podržava koalicija NiP-Naša stranka- SDP i Nermina Tursića iz SDA.

Pored toga, dva kandidata su i u utrci za načelnika opštine Vogošća i to Adnan Šerak iz Koalicije NiP-Naša stranka - SDP i Migdad Hasanović iz SDA.

I za načelnika opštine Bratunac su dva kandidata od kojih je jedan nezavisni i to Srđan Rakić, te Lazar Prodanović iz SNSD-a.

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.