Александар Ђурђевић

Спортским клубовима из Бијељине ни марка у овој години

  • Извор: СРНА
  • 08.04.2024. 18:25

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да спортски клубови у Семберији у овој години нису добили ниједну КМ од града Бијељина.

"Шта су скривили спортски клубови у Семберији, да их Градска управа овако кажњава?", упитао је Ђурђевић и навео да клубовима из Градске управе нису достављене редовне транше које им свакако следују, а ни награде за посебне резултате у 2023. године које су предвиђене буџетом града за ову годину.

Он је подсјетио да сезоне увелико трају, поготово у најпопуларнијим и најскупљим спортовима као што су фудбал, одбојка, рукомет, кошарка, како у сениорима, тако и у млађим категоријама, а ни остали спортови нису ништа у бољој ситуацији.

"Грцају у дуговима, рачуни су блокирани или `нулирани`, позајмљује се новац, новац из џепа ваде и они ентузијасти који воде клубове, као и родитељи чија дјеца се баве спортом у тим клубовима. И свако ко је иоле у спорту, зна да је то тако", објавио је Ђурђевић на друштвеним мрежама.

Предсједник Скупштине града Бијељина навео је да је буџет града усвојен 29. децембра 2023. године и да је Скупштина амандманом повећала средства за спорт за 200.000 КМ у односу на претходну годину, те сада износе 1,6 милиона КМ.

"То је значајно увећање које би требало да барем у некој мјери олакша функционисање спортских клубова у нашем граду", оцијенио је Ђурђевић.

Градска управа је требала да достави Савјету за спорт акт о процентуалној расподјели по спортовима, на шта се чекало више од 70 дана, а Савјет је одмах одржао сједницу и послао приједлог расподјеле у кабинет градоначелника још 21. марта.

Према ријечима Ђурђевића, градоначелник је имао право да коригује расподјелу у случају да неки дио није у складу са Правилником и донесе одлуку о расподјели на основу које се врши исплата редовних транши клубовима.

"Умјесто да то и ураде, одлучили су се за то да дају неки додатни рок од седам дана да такозвана спортска јавност даје приједлоге и сугестије на ту расподјелу, што само по себи не би било спорно, да нису држали више од 70 дана код себе акт о процентуалној расподјели, као и да није лицемјерно, с обзиром на то да они нису дали могућност да спортска јавност коментарише њихов акт о расподјели средстава по спортовима", оцијенио је Ђурђевић.

Он наводи да је Градска управа Бијељине одлучила да за фудбал у Бијељини, који постиже одличне резултате, умањи 12 процената у расподјели, чиме је оштетили фудбалске клубове у Семберији за више од 200.000 КМ.

"Рок је истекао прије 10 дана, а из Градске управе ни трага ни гласа, нити једне једине марке за наше спортске клубове који и даље грцају у дуговима и даве се", закључио је Ђурђевић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.