Gradska kuća

Srbija i Srpska kreću u realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istorija Sokoca

  • Извор: Агенције
  • 05.08.2023. 16:41

Republika Srbija nastavlja da pomaže lokalne zajednice u Srpskoj, a ovaj put, među prvima na listi, našao se i Sokolac gdje je već spreman projekat izgradnje Gradske kuće, trga i spomen obilježja Patrijarhu Pavlu.

Zeleno svjetlo za realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istorija Sokoca dali su juče u Banjaluci predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Pored Sokoca na spisku se nalaze i Sokolac, Rudo, Nevesinje, Bileća, Višegrad te Prijedor i Derventa.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica za portal “Sokolac-srce Romanije” je potvrdio da će se uskoro početi sa izgradnjom svojevrsne gradske kuće u toj lokalnoj zajednicu, a u kojoj će biti smješteni spomen-soba, muzej, biblioteka, sala za pozorišne predstave i kino projekcije, kao i turistička organizacija te dio lokalne uprave.

“Predali smo nekoliko projekata, među kojima je i ovaj. Želimo da imamo multifunkcionalan projekat gradske kuće jer nemamo, na primjer, dom za kulturu. Obezbijedili smo lokaciju na 6.500 kvadrata u centru, a urađena je kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Iako smo u veoma teškoj finansijskoj situaciji, obezbijedili smo oko 700.000 KM za to, da bismo mogli i konkurisati”, naveo je Bjelica i dodao da će i sam predsjednik Vučić uskoro posjetiti Sokolac.

Zvanični Beograd je, naime, do sada doznačio više od 160 miliona maraka, a u gotovo svim opštinama i gradovima, od Trebinja do Novog Grada, u djelo je sprovedeno oko 130 projekata.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!