Reakcije na Durakovićevu inicijativu

Srebrenica isključivo pripada Srpskoj: "Potezi poznatog licemjera očekivani"

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2023. 19:56

Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske, nakon 16 godina ponovo je oživio inicijativu o posebnom statusu opštine Srebrenica.

Sada bi da iskoristi svoju funkciju i lobira kod domaćih i međunarodnih političkih faktora. Iz Republike Srpske mu stiže jasan odgovor, to neće proći.

Srebrenica je u sastavu Republike Srpske i to niko ne može da promijeni.

Tako su iz Srebrenice odgovorili, kako ga zovu, ostrašćenom bošnjačkom političaru, Ćamilu Durakoviću koji opet mašta o posebnom statusu ove opštine.

Potezi jednog poznatog licemjera su očekivani, poručuje načelnik Srebrenice.

"Sigurno da je ovo ideja koja nema nikakvu utemeljenost i koja neće ugledati svjetlost dana, ali eto njemu su potrebne tako neke senzacije kako bi on podizao svoj rejting i predstavljao se kao 'veliki Bošnjak'", kaže Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Takvu ideju sasjekli su u korijenu u srebreničkoj Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Podsjećaju Durakovića da Srebrenica isključivo pripada Republici Srpskoj.

"Svoju političku karijeru započeo praveći šatorsko naselje u Sarajevu. Ja slobodno mogu reći da je on jedan 'šator poliričar', dakle počeo je tako karijeru", kaže Branimir Kojić, predsjendik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"Ako već mu Republika Srpska smeta, neka se odrekne plate, pa nek’ se zaposli u memorijalni centar i dolje neka vodi svoju politiku", dodaje Kojić.

Za predsjednika Republike Milorad Dodik takva inicijativa nije ni vrijedna komentara.

"Moram jednog dana prestati glupe stvari komentarisati. To i nije za komentar uopšte. Uopšte nije za komentar zato što je glupo", rekao je Dodik.

Niko ne može da nametne distrikt bilo gdje u Srpskoj, kategoričan je predsjednik Parlamenta.

Nenad Stevandić podsjeća Durakovića da o takvim stvarima ne odlučuje ni on, ni međunarodni predstavnici, već Narodna skupština.

"Nadam se da će se potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, koji govori o tome, prvo dobro informisati pa onda izlaziti u javnost, ukoliko ovdje nije riječ samo o dizanju rejtinga i tenzija što često u BiH ide zajedno", kaže Stevandić.


Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина