Bogata ponuda

Teslić pravi mamac za turiste

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2023. 20:09

U seoskim domaćinstvima u blatničkom kraju sve miriše na tradiciju. Od ambijenta do kuhinje.

A u kuhinji najčešće zamirišu cicvara i pastrmka. Turista ima, doduše, manje nego prethodnih godina, ali domaćini se na posao ne žale.

"Od usta do usta, kako bi rekli, jedni drugim govore, tu je dobra hrana, tu je dobra hladovina, kao što i jeste zaista jer ima puno vode. To ljude uvijek privlači kvalitet hrane, realan domaćinski odnos. Ja po prirodi volim puno pričati, volim i zapjevati pa to ljudima odgovara", govori nam Duško Popović, vlasnik seoskog domaćinstva "Popov izvor“.


Sve po starom u banjalučkoj Gradskoj upravi: Dva sata prazne priče pa prepucavanja

Sve po starom u banjalučkoj Gradskoj upravi: Dva sata prazne priče pa prepucavanja

I dok u Tesliću jedni uživaju u seoskom, drugi su se odlučili za banjski turizam.

Za sedam mjeseci samo u ovom banjskom kompleksu ostvareno je oko 137.000 noćenja. Kažu, to je za 10 odsto noćenja više u odnosu na 2019. godinu koja je bila jedna od najboljih u turizmu.

Tako teslićka banja bilježi konstantan rast inostranih gostiju i to najčešće iz Hrvatske i Slovenije. Tu su i domaći gosti.

"Treća godina za redom kako dolazimo i organizuju se radničke sportske igre. Moram reći da je svaki put sve bolje", kaže nam Ivana Janjić iz Bijeljine.

"Bio sam ovdje više puta sviđa m ise i zato sm odošli. Stigli smo jutros i ostaćemo deset dana", priča Prijedorčanin Mirko Prkić.


Ko o čemu, PDP o Dodiku: Crnadak zabio auto-gol

Ko o čemu, PDP o Dodiku: Crnadak zabio auto-gol

"Sad smo napravili masaže, terme i to. Mi smo u penziji mi planiramo kad se malo smiri opet doći da možemo napraviti banje i to", govori Neda Šarić koja je došla iz Njemačke.

A na drugom kraju Teslića cvjeta vjerski turizam. Manastir Liplje je među najposjećeniji ovog ljeta.

"Puna duša, puna duša, vjerujte to se ne može riječima opisati", "Prvo smo otišli u crkvu da se pomolimo, pa smo završili pa smo otišli da pričamo sa monahom", "Super je ovdje, divno, prvi put sam ovdje. Pun je manastir", kažu nam vjernici.

Zanimljivo je da i čečavski kraj Teslića bilježi sve veći broj turista.

Tamo su ih ovog ljeta mamili otvoreni bazeni, ali i Rastuška pećina koja je po svojim karakteristikama jedna od rijetkih i najljepših u Evropi. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм