Rok pomjeren za april

Teslićani još čekaju novi most

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2023. 19:33

Februar je prošao, mart došao, a na teslićkom gradskom mostu još se radi. Rok za završetak radova sada je april. Teslićani kažu, most je žila kucavica, na samom ulazu u grad. Nadali su da će radovi teći ubrzano. Gledali su u kraj decembra prošle godine. Zatim su nade polagali u februar, kada je, i zvanično, bio rok za završetak radova. Ipak, još se čeka.

- Mislim da je to trebalo biti gotovo do sada. Barem tako su pričalki, tako su obećali, biće, ali nešto to slabo ide. - Šta će, ne može brže. Nekad nema para, mora zastoj biti, nekad vrijeme, nekad ovo, nekad ono. Ja mislim da ću ja dočekati, imam sad 84 godine, mislim da cu dočekati da prođem mostom. 

Radnici i mašine na mostu su i danas. Most je konstruktivno završen, ali su ostali još bravarski i elektro radovi, asfaltiranje i dio hidroinstalacija za izmjenu centralnog voda.

Dok radovi na mostu traju za pješake je obezbjeđen privremeni pješački most. Vozači automobila ipak moraju koristiti alternativni putni pravac koji je mnogo duži.

Tik poslije mosta je i autobuska stanica. Na pješačkom mostu je najviše školaraca. Ima i biciklista iz susjednog naselja. Priznaju, čekanje im je već dosadilo.

- Evo ovdje ima onaj pješački. Jel stalno preko pješačkog. Aha. Šta ću ko me pita, moram. Nema ko drugi, odem ja kupim šta treba. 

Novoizgrađeni kružni tok u centru grada pušten je u saobraćaj krajem decembra. Ali i tu je ostalo još posla. 

"Na kružnom toku ostalo je da se završi habajući sloj asfalta na saobraćajnici i dijelovi pješačkih staza prema mostu, trotoar od pošte do katoličke crkve i u ulici Svetog Save do skretanja na trg, kao i radovi na završetku fontane", kažu u Opštinskoj upravi Teslić.

A od decembra je u toku i rekonstrukcija dijela ulice i Krajiškog korpusa. Na par stotina metara novog asfalta u užem centru grada čeka se više od dva mjeseca. Sada je tok mart. U Opštinskoj upravi uvjeravaju da su na radove uticale vremenske prilike i da nemaju dugovanja prema izvođačima radova.