Načelnik Prnjavora

Tomašu uručena "Zlatna plaketa - nagrada evropski najnačelnik"

  • Извор: СРНА
  • 12.12.2022. 21:10

Načelniku Prnjavora Darku Tomašu večeras je u Sarajevu uručena prestižna nagrada "Zlatna plaketa - nagrada evropski najnačelnik" za uspjeh i rezultate postignute u razvoju ove opštine, posebno u stvaranju ambijenta koji u ovu lokalnu zajednicu privlači sve veći broj privrednika i investitora.

Tomaš je nagradu dobio i za uspostavljanje novih i jačanje postojećih prijateljstava sa drugim opštinama i gradovima u BiH i šire.

Evropska nezavisna agencija sa sjedištem u Sarajevu u obrazloženju odluke za dodjelu nagrade navela je da Tomaš kao načelnik opštine postiže sjajne rezultate u kontinuitetu, posvećen je profesionalnom pristupu poslu i istrajan u povezivanju ljudi u BiH i šire na bazi poštovanja ljudskih prava, pravde i ravnopravnosti.

Tomaš je nakon svečanog uručenja nagrade rekao Srni da je plaketa došla kao potvrda predanog rada u tri mandata na funkciji načelnika opštine, uz podršku cijelog tima saradnika, pomoć najviših republičkih institucija i privrednika koji se sve više uključuju u stvaranje prilika za uspostavljanje veza i prijateljstava sa opštinama i gradovima širom regiona na čijim tržištima plasiraju svoje proizvode.

On je istakao da Prnjavor u svom razvoju iz godine u godinu korača krupnim koracima, trenutni uslovi za privređivanje su veoma dobri, čemu u prilog ide podatak da je prošle godine u okviru Područne privredne komore Banjaluka privreda opštine Prnjavor imala najveći rast prihoda od oko 33 odsto, što je svrstava u vodeće u Republici Srpskoj.

"U istoriji Prnjavora nikada se nije dogodilo da u jednoj godini prihodi privrede porastu za više od 300 miliona KM, da imamo više od 10 miliona KM investicija. Uvjeren sam da je ovo početak uzlaznog privrednog ciklusa i da će najbolje vrijeme tek doći, što će biti vidljivo svim dobronamjernim ljudima", rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je Prnjavor među prvima u Republici Srpskoj usvojio budžet za narednu godinu koji će odlikovati i razvojna komponenta, te najavio nekoliko velikih investicija.

Tomaš je prije svečanog uručenja nagrada učestvovao na Međunarodnom biznis forumu "Regionalna privredna saradnja i razvoj - kuda i kako dalje" na kojem je govorio o načinima na koje lokalna zajednica doprinosi ukupnom razvoju.

Evropska nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera i najuspješnijih evropskih ličnosti sa sjedištem u Sarajevu nagrade u tri kategorije dodjeljuje 44. put. U proteklih nekoliko decenija nagrade su otišle u 70 država Evrope i svijeta, uručeno je više od 400 nagrada za najuspješnije poslovne ljude, 27 nagrada "Ličnost godine" predsjednicima država i vlada, 50 nagrada ambasadorima, gradonačelnicima i drugim ličnostima, kao i 25 nagrada u oblasti sporta, nauke, kulture i medija.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.