Visoke cijene

Trebinje skupo Trebinjcima: Preznoje se od sunca, znoj ih oblije kad vide račun

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2023. 19:32

Neki se u Trebinju preznoje od jakog sunca a neke znoj oblije kada vide račun u nekom od kafiću ili restoranu. Visoke trebinjske cijene najteže padaju upravo Trebinjcima.

- Jao đe me nađe. Generalna situacija jeste da je Trebinjcima Trebinje postalo skupo. Sada smo mi u silnj onoj želji ogroman broj turista pa hajmo da zaradimo opet na drugoj strani izgubili.

- Od čega vam se više manta od sunca ili cijena? Od cijena.

Kakve su cijene u odnosu na Podgoricu? Meni isto, isto.

- Slićne beogradskim. Možda su malo pića jeftinija ovdje a hrana i meso to je tu negdje, kažu građani.

Kafa tri marke, limunada četiri, pola litra točenog piva šest, čaša vina devet, parče pice tri, a burek 3 i po marke, to su samo neke od cijena u pojedinim kafićima, a u pojedinim restoranima ručak presjedne. Lokalne gazde ne kriju da žele samo bogate goste. Na sreću ima i onih koji misle na sugrađane.

"Cijena naše espreso kafe obične i sa mlijekom je 1,50 KM mislim da je to nešto pristojno za naše stanovništvo, a sigurno i za turiste. Što se tiče drugih ugostiteljskih objekata mislim da su pojedini objekti malo pretjerali sa tim cijenama", kaže Siniša Došlo, kafe-picerija "Garden" Trebinje.

Četveročlana poridica za dvije noći u pojedinim trebinjskim prenoćištima mora izdvojiti nevjerovatnih 900 maraka. Privatni apartmani su povoljniji ali opet cijene skoro kao na moru.

"Cijene zavise od broja turista koji dolaze ali kreću se od 30 do 50 evra. Mi smo tek krenuli očekujemo da će biti gostiju", kaže Božidar Vlačić, aparmani "Debeli 'lad" Trebinje.

Visoke cijene otjeraće goste kažu Trebinjci. Iz Turističke organizacije šalju apele nadležnim.

"Nadamo se da će biti reakcija i sa lokalnog i sa državnog nivoa da te cijene zadržimo u nekom razumnijem opsegu kako i turisti bili zadovoljni, ali ono što je najvažnije i lokalci koji žive u našem gradu", kaže Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinje.

Gradonaačelnik šalje apele lokalnim privrednicima.

"Dajte da na vrijeme reagujemo da ne dižemo pretjerano cijene ako želimo da zadržimo goste i ako želimo da povećamo broj gostiju", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Trebinje jeste turistički centar ali nije primorska metropola u koju dolaze milioneri, poručuju ljuti južnjaci i otkrivaju da ima onih koji u danima kada je grad krcat na bezobrazan način cijenu apartmana uduplaju. Inicijativa popust za domaće stanovništvo kao u susjednom Dubrovniku i dalje je samo inicijativa što će vjerovatno i ostati.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.