Trebinje u prazničnom ruhu prepuno turista

  • Извор: АТВ
  • 30.12.2022. 19:13

Novogodišnje veselje na jugu je uveliko počelo. U prazničnom ruhu i puno turista Trebinje će ispratiti 2022 godinu. Pripremljen je bogat program a žiža zbivanja je pod platanima.

"Centralni dio programa su dva koncerta. Večeras je Boris Režak i bend Rogati, sutra veče za novogodišnju noć, naša velika regionalna zvijezda Peđa Jovanović. Mi vjerujemo ovi koncerti i ova novogodišnja dešavanja biti kruna najuspješnije istorijske godine što se tiče turističkog prometa u Trebinju", kaže Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Da je ovo istorijski dobra turistička godina dokazuje i podatak da u danima oko Nove godine u Trebinju nema slobodnog kreveta. Gosti već pristižu i to sa svih strana svijeta.

"Turisti dolaze bukvalno iz cijelog svijeta, naravno prednjači regiona Srbija, Crna Gora, BiH ali čujemo na ulicama i Francuski jezik i Engleski. Imamo ljude iz Amerike, Francuske , Poljske, Ukrajine i Rusije tako da se zabavljamo i uživamo svi zajedno ovdje", kaže Nikola Kokić, TO trebinje.

Oni koji su odlučili u Novu godinu ući na jugu kažu da im je Trebinje prelijepo. Trebinjci ponosni i skromni sa novogodišnjim željama.

- Jako je lijepo nisam prvi put ovdje, rado se vraćam.

- Sutra očekujemo lijep provod. Želje? Da smo zdravi.

- Bićemo tu tu u gradu na trgu. Očekujete li dobru proslavu? Svakako kao i uvijek.

- Želje, prije svega zdravlje to je ono što nam je najbitnije.

Trebinjska novogodišnja žurka počela je još jutros. Mališani su već odbrojali uz folklorne nastupe, predstavu humanitarni bazar. Sve su upotpunili i avantura animatori koji ovih dana krase trebinjske ulice.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.