Хаотично

Требињска опозиција упада гдје стигне а на пресу о свему и свачему - од времена до правосуђа

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2024. 19:22

На пресу требињске опозиције испред Електропривреде причало се о ауто-путевима, правосуђу, борцима, зградама, музејима, фудбалу, кошарци па чак и о лијепом времену.

"Носимо данас сунчане наочале зато што је ово небо најљепше на свијету, бар по мени“, каже ПДП-ов Љубиша Крунић.

Све теме није било лако похватати ни новинарима а ни политичарима.

Прави повод за прес била је Електропривреда и, како опозиционари кажу, њихове мимо закона урађене јавне набавке и тендери.

"Тендерска документација овог поступка децидно показује да је ово поступак који је искључиво за јавну набавку услуга рекламирања ЕРС-а и да цјелокупни износ новца од 790.000 марака без ПДВ-а иде искључиво агенцији Иксплод медија, дакле не постоји ниједан једини писани траг да ће се овај новац подијелити било каквим другим организацијама“, каже СДС-ова Милица Радовановић.

"Ево данас смо ми поднијели нову кривичну пријаву за коју се исход зна јер је ова зграда преко пута нас прва.... Како данас ако је недјеља? Па ево послаћемо је сутра формално ако треба али смо је написали“, каже лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

На одговор из Електропривреде Српске се није много чекало. Демантовали су све наводе.

"Ради се о људима који апсолутно не познају законске процедуре и прописе и који никада никоме нису помогли. ЕРС је расписала јавну набавку у складу са Законом о јавним набавкама БиХ као што то уобичајено и ради и овим путем помогла више од 100 спортских колектива, културних институција, установа, хуманитарних организација, и тако даље“, каже портпарол Електропривреде Републике Српске Ана Бокоњић Буха.

У мору тема нашла се и она која се тиче требињске Борачке организације у коју су прије неки дан упали управо опозиционари.

"Није никакав упад у Борачку организацију, ја сам народни посланик и они су одборници и представници народа. Јел то начин? Наравно да је начин, ми смо дошли на разговор“, каже лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

"Нисам неко ко се бави нити надглашавањем нити онаквим стварима, није мој начин политичког дјеловања“, каже СДС-ова Милица Радовановић.

Иако су тврдили да то није упад сами себе су брзо демантовали и рекли:

"Упао сам тај дан и у Музеј Херцеговине, тражио сам директорицу. И сами кажете да сте упали? Наравно, ушао сам у Музеј јер је моје право да уђем. Јесте ли ушли или упали? Ви сте рекли упали па сам Вас користио“, каже лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

Осим упада у Борачку и Музеј био је упад и у Радио Требиње а за сутра су најавили и упад код главног требињског тужиоца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм