Јединство кратког вијека

Турбуленције у опозиционом блоку у Новом Граду

  • Извор: АТВ
  • 05.04.2024. 09:43

Упркос бомбастичним најавама о заједничком наступу и коалицији на локалним изборима 2024. години између Партије демократског прогреса (ПДП), Српске демократске стране (СДС), Народног фронта, Демократског народног савеза (ДНС) и Листе за правду и ред (ЛПР) јединство у опозиционом блоку било је кратког вијека.

Све је почело непристајањем ПДП-а на формирање заједничке листе на што је СДС одговорио отвореним писмом у којем најављују како неће подржати ПДП-овог кандидата испред опозиције у Новом Граду Александра Јанковића.

Разлог за ово је Јанковићево достављање лажираних докумената са његовим именом и презименомна увид предсједнику СДС-а господину Миличевићу.

Услијед ових дешавања, посланик у Народној скупштини Републике Српске Миланко Михајлица, човјек који је увео у политику господина Јанковића, покушао је смирити страсти у опозиционом блоку те именовао др. Душана Гашића као кандидата ПДП-а у Новом Граду за локалне изборе у 2024. години.

На сједници Предсједништва ОО ПДП-а у Новом Граду др. Гашић добио је већину гласова, док је на синоћњој сједници ОО ПДП-а Нови Град Александар Јанковић направио потпуни преокрет и добио већину гласова, истакнувши тиме сопствену кандидатуру за мјесто начелника Општине Нови Град.

Синоћња сједница ОО ПДП-а Нови Град резултовала је потпуним расулом и опозицији  и отвореним сукобом између Народног посланика Миланка Михајлице  и предсједника ОО ПДП-а Александра Јанковића. Поред овог сукоба са Михајлицом, Јанковић одбија послушност предсједнику ПДП-а господину Бореновићу и не даје оставку на мјесто предсједника ОО ПДП-а Нови Град.

Понашање које исказују чланови ПДП-а само је још један додатни аргумент и доказ како они немају политичких капацитета ни за вођење једне политичке партије, те се њихове претензије за вођење једне локалне заједнице, односно Новог Града у наредне четири године показују као потпуно апсурдне.

Сукоби у ПДП-у и опозицији се настављају и захуктавају те се чека одлука ГО ПДП-а и предсједника партије Бранислава Бореновића.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: