Бијељина

У Болници "Свети Врачеви" изведена једна од најтежих операција у колоректалној хирургији

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 16:54

Специјалиста опште и субспецијалиста лапароскопске хирургије из Универзитета Малта Предраг Андрејевић извео је данас у бијељинској Болници "Свети врачеви" операцију предње ниске ресекције, једну од најтежих у колоректалној хирургији.

Андрејевић који је операцију извео у оквиру хируршке радионица "Значај лапароскопске хирургије у збрињавању акутних хируршких стања" захвалио је за позив и пријем у бијељинској болници.

- Импресиониран сам бијељинском болницом. Имају по два МРИ и скенера, ријеч је о новим хируршким инструментима и видим да је едукација у првом плану, што је врло битно и радује ме. Мало болница у бившој Југославији то прати - поручио је Андрејевић, те изразио очекивање за још бољу и ближу сарадњу.

Андрејевић, који је хирург са више од 10 година искуства у лапароскопској колоректалној и ургентној хирургији, на крају стручног састанка одржао је предавање о теми "Значај лапароскопске хирургије у збрињавању акутних хируршких стања".

Предсједник Удружења хирурга Синиша Максимовић рекао је да је данашња радионица подршка младим колегама да могу уживо да прате и науче нове технике, али и да усаврше знања.

- Овим стручним састанком показујемо да испуњавамо нашу мисију која подразумијева афирмацију наших угледних колега хирурга који се изванредно баве лапароскопском хирургијом. Исто тако, повезујемо се и усавршавамо познанства са угледним хирурзима из свијета који нам на овај начин омогућавају да пратимо и усавршавамо нове трендове у хирургији - истакао је Максимовић.

Он је рекао да је након прошле радионице у Бијељини уведена нова хируршка процедура у овој здравственој установи.

- Већ је урађено више од 40 таквих процедура и надамо се да ће тако бити и након данашње радионице. Слободно можемо да кажемо да бијељинска хирургија крупним корацима иде у будућност - поручио је професор доктор Синиша Максимовић.

Директор бијељинске Болнице Златко Максимовић најавио је да ће сљедећа велика улагања у ову установу, након ангио-сале, бити у хирургију.

- Послије кардиологије која је направила велики искорак, не само у нашој регији, него и у цијелој БиХ и шире, идемо на велика врата са напретком у хирургији -  истакао је Максимовић.

Хируршкој радионици присуствовао је начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Зоран Алексић који је похвалио домаћине и организаторе радионице, те најавио свечану академију почетком септембра поводом обиљежавање 20 година постојања Удружења.

Стручном скупу присуствовали су хирурзи са УКЦ-а Бањалука, те болница Невесиње, Добој, Источно Сарајево и Бијељина, саопштено је из бијељинске болнице.

Организатори радионице су Удружење хирурга Републике Српске и Одјељење за хируршке гране Јавне здравствене установе Болница "Свети врачеви" из Бијељине.

Програм Воркшопа акредитовала је Комисија за евалуацију програма континуиране едукације Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.