Инвеститор из Бијељине

У Добоју се гради највећи тржни центар у регији: Најављено отварање 400 радних мјеста

  • Извор: РТРС
  • 28.01.2024. 20:47

Добој важи за регионални административни центар, али претендује да постане и важан трговачки центар. Инвестиције у том сектору су у порасту, а погодује им изградња ауто-путева.

Инвеститор из Бијељине, Јадранка Остојић, уложиће око 40 милиона марака у Добој у коме гради највећи тржни центар у регији. Добој је одабрала из више разлога.

"Тренутно на територији Добоја не постоји никакав сличан објекат, гдје на једном мјесту имате мјесто за уживање, забаву, куповину... А и због самог географског положаја и чињенице да је Добој саобраћајно чвориште, да се у непосредној близини налази други ентитет и граница са Републиком Хрватском”, навела је Остојић, пише РТРС.

Отац и син пронађени у стану: Мртви најмање два мјесеца

Отац и син пронађени у стану: Мртви најмање два мјесеца

Највећи објекат те врсте у регији требало би да буде завршен до септембра. Отвориће око 400 нових радних мјеста. 

Мишљења Добојлија о градњи тржног центра су подијељена. Једни сматрају да је добро да Добој има такав тржни центар, док други сматрају да је тржних центара и превише и да би требало новац улагати у производњу.

Тржни центар гради се на локацији бивше фабрике компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" чије је непокретности у процесу стечаја за 12 милиона марака купио бијељински инвеститор.

Драган Продић, стечајни управник, навео је да у бившем "Трудбенику" неће више бити производње, већ ће бити отворена трговина од које ће користи имати сам град.

Авион промашио писту и ударио у аутомобил - двије особе погинуле

Авион промашио писту и ударио у аутомобил - двије особе погинуле

Мато Кулаш, предсједник Окружног привредног суда у Добоју, рекао је да је било упита зашто се није наставила производња и зашто није извршена реорганизација.

"Једноставно није било заинтересованих субјеката који би можда задржали ту дјелатност”, каже Кулаш.

Стечај је збринуо и око 130 радника који су успјели да наплате своја потраживања.

Предраг Јоргић, представник радника, истакао је да је ово јединствен успјех да је нека фирма продата за неку нормалу цијену, јер се тим новцем исплатио дуг радницима, па чак и, како каже, нешто камата на неисплаћене плате.

Изградњом тржног центра, нове болнице и бројних стамбено-пословних објеката, Добој се шири ка јужном дијелу. Пратећи захтјеве инвестотора град покушава да обезбиједи инфраструктуру.

"Већ имамо одређене инфраструктурне пројекте, тј. саобраћајнице, вреловод, топловодну мрежу... све што је потребно да би могао град да се развија ка јужном дијелу”, рекао је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Трговина је грана којој се, судећи по инвестицијама, Добој враћа, јер је некада, осим административног, био и значајан трговачки центар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.