RUCZ

U gatačkom selu Zagradci voda i do 10 metara

 • Izvor: Srna
 • 21.01.2023.14:28

Na području Gacka stanje je najkritičnije u selu Zagradci, gdje je voda duboka i do 10 metara, vodostaj stagnira, a do glavne magistrale moguće je stići dugim pješačenjem neprohodnim putem, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Iz Uprave navode da se ne zna kada će doći do povlačenja vode, jer su tu ublovi izvori ponornica.

Zbog obilnih padavina voda u gradskom vodovodu je zamućena pa iz preduzeća "Vodovod" pozivaju da se voda za piće obavezno prokuva.

Na području mjesne zajednice Fojnica stanje je stabilno, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice su u jutarnjim satima vratili namještaj u poplavljenim domaćinstvima.

Republička uprava civilne zaštite je poslala dva isušivača kako bi se isušile poplavljene prostorije.

U mjesnoj zajednici Avtovac nivo vode opada i stanje je stabilno, a najveće probleme predstavljaju presječene putne komunikacije.

U selu Lukovice voda je minimalno počela da se povlači, nivo vode stagnira, a oslobađanje puta, ako ne bude padavina, očekuje se za pet do šest dana, istakli su iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U selu Danići nivo vode počeo je polako da opada, a alternativni put do sela je iz pravca Dulića, dok do sela Kazanci nema alternativnog puta, a postojeći će biti prohodan za dva, tri dana.

Iz Uprave civilne zaštite navode da u Gacku trenutno pada mokri snijeg koji se lijepi za tlo i dostigao je, zavisno od mjesta, i do 20 centimetara visine u seoskim područjima, a u gradu je oko 15 centimetara.

Sve putne komunikacije, kako lokalne koje čisti Javno preduzeće "Komus", tako i regionalne koje održava preduzeće "Putevi", za sada su prohodne i saobraćaj se odvija nesmetano.

Napajanje električnom energijom je uredno.

I Civilna zaštita i Vatrogasno-spasilačka jedinica i dalje su svoj režim rada uskladili sa trenutnom situacijom, uvedena su dežurstva 24 časa, a obilazak terena se vrši redovno, dodaju iz civilne zaštite.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.