Konferencija o medicinskim sestrama i tehničarima

U novoj bolnici u Trebinju se očekuju nova radna mjesta i usluge

  • Извор: СРНА
  • 11.05.2023. 22:39

Izgradnja nova bolnice u Trebinju veoma je značajna i očekuje se da će tu biti otvorena nova radna mjesta i usluge, koje se traže u regionu, istaknuto je večeras na otvaranju dvodnevne konferencije o medicinskim sestrama i tehničarima u Trebinju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je da će se raditi na unapređenju stručnosti medicinskih sestara i tehničara i na njihovom približavanju pacijentima, posebno kroz koncept sestrinstva u zajednici.

Šeranić je na skupu povodom 12. maja - Međunarodnog dana medicinskih sestara-tehničara izjavio novinarima da je neophodna standardizacija sestrinske prakse, kao što je slučaj i sa ljekarskom praksom, da bi svi građani u Srpskoj imali isti kvalitet zdravstvene zaštite.

Od naredne sedmice video-nadzor u svim školama

Od naredne sedmice video-nadzor u svim školama

On je čestitao Dan medicinskih sestra i tehničara, te istakao da je njihova uloga bila veoma značajna tokom protekle epidemije virusa korona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ukazao je na značaj izgradnje nove bolnice u Trebinju, te zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću i resornom ministru Šeraniću koji su predložili taj projekat u Trebinju.

"Očekujemo da će bolnica biti izgrađena u predviđenim rokovima i da će se tu otvoriti i nova radna mjesta jer smo opredjeljenja da treba da uvedemo i nešto novo i komercijalno što se traži u regionu, budući da je Trebinje turistički grad i da ostvarimo i dodatni prihod", rekao je Ćurić.

Za 70. rođendan Draganu napravili sedam kvadrata pite

Za 70. rođendan Draganu napravili sedam kvadrata pite

Ćurić je napomenuo da je kongresni turizam sve aktuelniji u Trebinju, što pokazuje i ovaj skup medicinara, navodeći da je to još jedna potvrda da je neophodno izgraditi kongresni centar i realizovati slične projekte.

On je naglasio da su medicinske sestre i tehničari dali veliki doprinos i nadljudskim naporima pomagali oboljelima tokom epidemije virusa korona, te da je grad pripremio i prigodne poklone za zdravstvene radnike Doma zdravlja u znak zahvalnosti za njihov predan rad u prethodnom periodu.

Na konferenciji učestvuju predstavnici svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, a medicinskim sestrama i tehničarima uručeni su i prigodni sertifikati.

"Kćerka (14) mi je umrla na rukama, ostali smo sin i ja, a kuća nam se urušava": Ovo je Dejanov vapaj za pomoć

Na skupu će biti riječi o doprinosu medicinskih sestara/tehničara unapređenju zdravstvene zaštite u Srpskoj, o unapređenju sestrinske profesije sa predstavljanjem rezultata resornog ministarstva, kao i o značaju andragoških vještina za medicinske sestre/tehničare.

Na konferenciji učestvuju i predstavnici Trebinja, trebinjskog Doma zdravlja, Bolnice Nevesinje, Filozofskog fakulteta Banjaluka, te "Projekta jačanja sestrinstva u BiH".

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)