"Vode Srpske"

U Srpcu uloženo 6.920.291 KM za rekonstrukciju vodoprivrednih objekata

  • Извор: СРНА
  • 14.02.2023. 08:52

Na području opštine Srbac do sada je uloženo 6.920.291 KM sa PDV-om za rekonstrukciju vodoprivrednih objekata, podaci su Javne ustanove "Vode Srpske".

Najznačajniji poslovi koji su realizovani na području Srpca su rekonstrukcija vrbasko-savskog nasipa, rekonstrukcija pumpne stanice "Povelič" i čišćenje obodnih kanala rijeke Save u okviru projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj".

Izvršeni su i određeni radovi hitne intervencije na rijeci Povelič radi zaštite od poplava.

Finansijska sredstva za investicione radove na području Srpca obezbijedila je Vlada Srpske putem kredita od Evropske investicione banke, a dio radova finansiran je i od kreditnih sredstva Svjetske banke i budžetskih sredstava.

U sektoru voda na području Srpca je projekat "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj (iz kredita Evropske investicione banke), zamjena manjih mostova, Gornja Inja čija je vrijednost 111.304 KM sa PDV-om, te dodatno glavno čišćenje obodnih kanala rijeke Save od 3.359.762 KM sa PDV-om.

U Povelič pumpnu stanicu uloženo je 1.351.318 KM sa PDV-om, a u popravke nasipa na desnoj obali rijeke Save, manjih oštećenja, nasipa na desnoj obali rijeke Save, većih oštećenja, nasipa na desnoj obali rijeke Save, te za uklanjanje vojnih bunkera 1.988.246 KM sa PDV-om.

Mjera finansirana putem kredita Svjetske banke je rekonstrukcija ruralne infrastrukture od 108.532 KM sa PDV-om, a sredstvima "Voda Srpske" finansirana je rampa na odbrambenom nasipu Srbac od 1.127 KM sa PDV-om.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм