Zbog bezbjednosti u gradu

U Trebinju preventivne mjere za vrijeme turističke sezone

  • Извор: СРНА
  • 21.07.2023. 15:47

U Trebinju će biti preduzete odgovarajuće preventivne mjere za vrijeme turističke i sezone godišnjih odmora radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u gradu i sprečavanja požara, te mjere na unapređenju saradnje zdravstvenih ustanova i trebinjske Policijske uprave, rečeno je danas nakon sjednice gradskog Foruma za bezbjednost zajednice.

Predsjednik Foruma Dragoslav Banjak rekao je da je evidentiran povećan broj turista u Trebinju, a uočeno je i da na saobraćajnici prema Crkvini nije dovoljna propusna moć puta, zbog čega će pripadnici Policijske uprave Trebinje učiniti sve da tu olakšaju saobraćaj.

Banjak je najavio da će Policijska uprava Trebinje, radi još veće bezbjednosti u gradu, povećati sve vrste kontrola.

Prema njegovim riječima, nadležne institucije će apelovati da se svi uzdrže, posebno tokom ljeta, od organizovanja vatrometa i upotrebe pirotehničkih sredstava, posebno na prostoru Crkvine, koja je obrasla četinarskom vegetacijom, zbog opasnosti od nastanka požara.

Banjak je izjavio novinarima da je na Forumu istaknuta potreba još bolje koordinacije i saradnje pripadnika policije, Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice, kao i Hitne pomoći grada Trebinja, te dodao da je zajednički stav da postoji dobra saradnja, ali da, uz određene mjere, koordinacija može biti još bolja.

On je dodao da će, usljed većeg broja prijava, biti potraženo rješenje i za buku koja u kasnim večernjim časovima dolazi sa obližnjih igrališta.

Portparol trebinjske Policijske uprave Jovana Cvijetić istakla je da će biti pojačano prisustvo policije na ulicama tokom turističke sezone u naredna dva mjeseca.

Cvijetićeva je rekla da je na sjednici istaknut značaj preventivnih mjera na sprečavanju požara, podsjetivši da je kažnjivo spaljivanje korova i otpada bez prijave vatrogascima i da su kazne za to od 100 do 1.000 KM.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.