Odluka Gradskog vijeća

U Tuzli nema više besplatnog parkiranja nedjeljom

  • Извор: Кликс
  • 30.04.2023. 12:05

Gradsko vijeće Tuzle na posljednjoj sjednici je donijelo odluku koja se zasigurno neće svidjeti vozačima. Naime, na nekoliko parking mjesta naplata parkiranja vozila će se vršiti i nedjeljom, što dosad nije bio slučaj.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle našao se i prijedlog kojim će se izmjeniti važeća odluka o javnim parkiralištima na području grada piše Klix.

Kako je istaknuto tokom sjednice, prema odluci Gradskog vijeća Tuzle, još 2017. godine za parkirališta Jezero Zapad i Jezero Istok uvedena je naplata i nedjeljom od prvog juna do prvog septembra.

Ove će godine, osim navedena dva, još neka tuzlanska parkirališta uvesti naplate nedjeljom, a gravitiraju kompleksu panonskih jezera.

Riječ je o lokalitetu koje je nedavno renovirano, odnosno takozvanoj “Kajmak stanici”, na Trgu Slobode te u Atik Mahali.

Inače, Tuzla je grad koji ima jedne od najjeftinijih cijena parkinga. U zavisnosti od lokaliteta, parking prostori su podijeljeni u tri zone, odnosno nulta, prva i druga. Svaki vozač u zavisnosti od zone po satu mora izdvojiti pedeset feninga, marku ili dvije.

Plaćanje se vrši putem ubacivanja novca u aparat predviđen za to, nakon čega vozač dobija račun koji postavlja na vidljivo mjesto u automobilu ili SMS-porukom, odnosno posredstvom mobilne aplikacije

Za one koji ne plaćaju parking, ekipa Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije, stavlja takozvanu kandžu na jedan od pneumatika, čime vrše blokiranje vozila. Uklanjanje blokade se vrši uz plaćanje propisane kazne.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм