Србац

Уручени пакети борцима ВРС поводом Рамазанског бајрама

  • 09.04.2024. 18:22

Представници Борачке организације општине Србац данас су, поводом наступајућег вјерског празника рамазанског Бајрама, уручили четири пакета са основним животним намирницама вриједности од по 100 КМ својим члановима исламске вјероисповијести, који су били припадници Војске Републике Српске.

На иницијативу Борачке организације средства за ове намјене обезбиједила је општина Србац.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан рекао је Срни да је подјела пакета уочи највећих вјерских празника традиција коју његују годинама, те да је ове године четврти пут извршена подјела пакета и члановима Борачке организације исламске вјероисповијести.

"На тај начин се првенствено истиче вид пажње према свим члановима Борачке организације општине Србац без обзира на вјерску и националну припадност, а што представља јединствен примјер у Борачкој организацији Републике Српске", нагласио је Плотан.

Он је присутне упознао и о активностима које спроводи Борачка организација на побољшању материјалног статуса својих чланова, са посебним освртом на дјеловање Фонда солидарности Борачке организације општине Србац.

"Фонд солидарности је у 2024. години урадио већ пет пакета, односно пластеника за борце, а управни одбор ће сачинити листу приоритета и крећемо у трећи круг помоћи Фонда солидарности", истакао је Плотан и најавио да ће за Васкрс подијелити 42 прехрамбена пакета за чланове Борачке организације.

Начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић истакао је да се локална управа труди да побољша материјални положај свих борачких категорија те да ће тако наставити и у будућности.

"Ово је скроман знак захвалности за све оно што сте дали за стварање Републике Српске. Има доста прописа из области борачко-инвалидске заштите и много нејасноћа па вас позивам да нам се обратите. Стојимо вам на располагању и канцеларија у Општинској управи је отворена за све информације", нагласио је Митрић.

У име присутних обратио се Самир Коларић из Српца, демобилисани борац 16. Крајишке моторизоване бригаде, који је истакао да је пријатно изненађен позивом, истичући да поштовање и дружење вриједи много више од материјалне помоћи.

Дамир Хоздић из Кобаша каже да му много значи пажња Борачке организације.

"Овај гест потврђује да мисле на нас који смо узели учешће у Одбрамбено-отаџбинском рату, што је лијепо од њих. На ратишту сам провео четири године. Био сам прво у Другој крајишкој бригади, а онда сам прешао у Други батаљон Србачке лаке пјешадијске бригаде гдје сам остао до краја рата. Био сам на Возући, орашком и градачачком ратишту", поручио је Хоздић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм