Nakon nevremena

Uskoro počinje sanacija srednjoškolskog centra u Šamcu

  • Извор: АТВ
  • 10.08.2023. 13:20

Školska godina na vratima, a objekat srednjoškolskog centra u Šamcu još se bori sa posljedicama olujnog nevremena.

Od polovine jula u dvorištu su oborena stabla. Jedno je tokom oluje palo i na krov i probilo strop učionice. Ukupno sedam ih je uništeno, a ostale prokišnjavaju. 

„Kao što vidite, sastoji se od dvije zgrade i obje zgrade su oštećene, najviše su oštečeni krovovi, a onda je došlo do velikog prokišnjavanja, otpadanja stropova i uništenja određenog broja učionica“, rekla je Smilja Nišić, direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" Šamac.

U kabinetu za fizioterapeute, vlaga. Zbog vode koja se još sliva nema struje, što otežava sušenje. Za pomoćne radnike, pune ruke posla. 

„Prvo, sklanjali smo klupe stolove, iznosili namještaj što se može iznositi, kompjutere da se spasi što se spatiti može, onda smo čišćenje i dan danas svaki dan“, izjavila je Zorana Dragojlović, pomoćni radnik.

Opštinske službe su očistile ono što je bilo prijetnja sigurnosti. Poručju da će uskoro ukloniti i ostatke stabala iz dvorišta. To im je kažu u nadležnosti, dok za sanaciju, koja će koštati više od 300.000 maraka,  očekuju pomoć ministarstva. 

„Imamo velike troškove za sanaciju vlastitih objekata, nadamo se da ćemo naći prostora u tom dijelu, ali prvenstveno očekujemo da više institucije i donatori preuzmu“, kaže Velimir Andrić, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Šamac.

Tako će i biti. Iz ministrastva prosvjete i kulture poručuju da će sanaciju krova i učionica u školi u Šamcu raditi u saradnji sa UNDP-om i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost. Radovi počinju uskoro i cilj je da se završe do 1. septembra. U suprotnom će u saradnji sa školom dogovoriti način odvijanja nastave.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.