Kanton Sarajevo

Vanredna sjednica Vlade zbog pogibije mlade doktorice

  • Извор: Радио Сарајево
  • 28.05.2023. 08:24

Vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, zbog stravične nesreće koja se u petak desila u petak u centru Sarajeva, a u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić, dok su još dvije djevojke teško povrijeđene, održaće se danas, 28. maja, u 11 sati.

Juče se oglasio premijer KS Nihad Uk te naveo da će insistirati na tome da se postave nove kamere za nadzor saobraćaja u KS.

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobiće i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca. 

Kamera zabilježila užas: Pijan autom usmrtio mladu doktoricu u Sarajevu

Kamera zabilježila užas: Pijan autom usmrtio mladu doktoricu u Sarajevu

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim. Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina, u opštini Centar Sarajevo.

(Radio Sarajevo)