Gradski štab za vanredne situacije

Voda ušla u deset kuća na području Zvornika, vodostaji u blagom padu

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 10:37

Na području naselja Terminal u Karakaju, opština Zvornik, voda se ulila u osam kuća te u dvije kuće u Srednjem Šepku, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacijeu Zvorniku.

U toku noći maksimalni protok na Hidroelektrani Mali Zvornik bio je 2390 m3/s što je izazvalo porast vodostaja.

“Trenutno je došlo do stagnacije i blagog pada vodostaja. Rijeka Drina ranije je poplavila poljoprivredno zemljište u Roćeviću, Šepku i Tršiću. Na svim putnim pravcima na području grada Zvornika saobraćaj se odvija nesmetano”, saopšteno je iz Gradske uparve Zvornik.

Kažu da su pripadnici Službe civilne zaštite rezervnim sastavom i Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice treći dan su neprestano na terenu. 

“Mještanima je pružena pomoć da iznesu namještaj iz prizemlja svojih kuća, dovezene su  i raspoređene vreće sa pijeskom, angažovane su i teške mašine za pravljene odbrambenih nasipa kako bi štete bile što manje”, naveli su.

Gradski štab je u stalnom kontaktu sa hidroelektranama uzvodno od Zvornika. Prema izvještajima padavine su stale ili umanjile intenzitet i za očekivati je u narednim satima blagi pad vodostaja, ali na duže je teško prognozirati jer rijeka Lim i dalje raste i to može uticati na porast i nivoa rijeke Drine.

Građani se 24 časa mogu obratiti Službi civilne zaštite na telefon br. 056/210-853.

PROČITAJTE JOŠ:

Drina i Hoča poplavile nekoliko objekata u Zvorniku, postavljene vreće sa pijeskom, Lim opao

Ozbiljna situacija u Zvorniku: Voda ušla u četiri objekta, ugroženo do 50 kuća

Drina se izlila na Gradsku plažu u Zvorniku i na poljoprivredna zemljišta