Дервента

За новорођене бебе по 500 марака

  • Извор: АТВ
  • 12.10.2023. 19:25

Протекла четири мјесеца Дервента је постала богатија за 78 становника. Од јуна до краја септембра бебе су стигле у 74 породице.

Четири мајке међу којима и Кристина Раилић добиле су близанце, а Матеј и Милош рођени су уочи Видовдана. 

"Природна трудноћа, ја сам иначе из близаначке трудноће, има сестру близнакињу, тако да сад сам и ја добила своје близанце. Сналазим се, више дође као рутина, сад да ли је једно, двоје све мораш стићи“, каже мајка близанаца Кристина Раилић.

Близанци, прве бебе, али и мајке са трећим и четвртим дјететом - све су добиле по 500 марака за опремање сваке бебе рођене овог љета. 

"Значи наравно, с обзиром да пелене, кремице, све то кошта сигурно ће добро доћи“, каже Кристијана Тошић.

"Будући да смо ми вјерници свака нова беба је поклон нашој породоци, могу рећи само да је унио јенду велику радост и срећу у породицу“, каже мајка четворо дјеце Сања Томинчић.

Помоћ је симболична, каже градоначелник Дервенте. Осим новца за новорођенчад, бројним мјерама стимулишу наталитет. 

"Водимо добро рачуна о младим нараштајима од средстава од 30.000 за вантјелесну оплодњу, од стипендија, и многих других мјера“, каже градоначелник Дервенте Милорад Симић.

Око милион и по марака годишње буџетом намијене за различите видове помоћи наjмлађим. Само за даривање беба 150.000 марака, а ако затреба, ребалансом и више.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: