Vanredni izbori

Zatvorena birališta u Zvorniku i Bratuncu

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2023. 19:37

U Bratuncu su u 19.00 časova zatvorena sva biračka mjesta na kojima su građani glasali na prijevremenim izborima za načelnika opštine, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Ivana Milanović.

Ona je navela da je na izbore izašalo 8.506 birača od ukupno 18.787 upisanih u birački spisak, te da je izborni dan protekao uz manje verbalne prepirke i incidente koji nisu uticali na izborni proces.

Milanovićeva kaže da su počeli pristizati rezultati sa birališta te da očekuje da će uskoro biti poznat pobjednik.

Vanredni izbori za načelnika opštine Bratunac održani su jer je 7. avgusta prošle godine, na referendumu, opozvan bivši načelnik Srđan Rankić.

Građani Bratunca danas su birali načelnika između opozvanog Rankića koji je učestvovao i na današnjim izborima kao nezavisni kandidat i kandidata SNSD-a Lazara Prodanovića.

U Zvorniku su u 19.00 časova takođe zatvorena birališta na kojima su građani glasali na prijevremenim izborima za gradonačelnika, saopšteno je iz Gradske izborne komisije (GIK).

Iz GIK-a navode da u toku izbornog procesa nije bilo nikakvih problema.

Jedini kandidat za funkciju gradonačelnika bio je Bojan Ivanović iz SNSD-a i koalicionih partnera, jer drugi politički subjekti nisu predložili svog kandidata.

Za vanredne izbore za gradonačelnika registrovano je 53.830 birača.

Do 15.00 časova glasalo je 11.343 birača ili 21,50 odsto.

Prijevremeni izbori u Zvorniku održani su nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Zoran Stevanović prihvatio mandat narodnog poslanika, koji je osvojio kao kandidat SNSD-a na izborima u oktobru.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм