Predsjednik Organizacije starješina VRS

Župljanin: Posipanje farbom table ne doprinosi ničemu

  • Извор: СРНА
  • 03.07.2023. 16:48

Posipanje farbom table sa natpisom Republika Srpska na međuentitetskoj liniji između Mrkonjić Grada i Jajca je vandalski čin koji ne doprinosi ničemu, rekao je Srni predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske (VRS) Slobodan Župljanin.

Župljanin je naveo da to što radi Republika Srpska je ustavno i zakonito, ali je veliki problem boriti se na ustavan i zakonit način sa neustavnostima i nezakonitostima koje dolaze iz Federacije BiH i sa nivoa institucija BiH.

"Zamilite da svuda na putnoj mreži svi nešto posipamo i farbamo kada nam se nekakva odluka ne svidi. Ovo je u suštini jedan loš manir i navika koja neće ničemu doprinijeti", rekao je Župljanin.

Oskrnavljena tabla „Dobro došli u Republiku Srpsku“: Crvena boja i poruka

Oskrnavljena tabla „Dobro došli u Republiku Srpsku“: Crvena boja i poruka "živio Alija"

Prema njegovim riječima, Srpska treba saobraćajnu signalizaciju i oznake uvijek održavati u ispravnom stanju, a svakome će služiti na čast to što radi i što misli da će time nešto postići.

"Ovaj vandalizam ne usložnjava bezbjednosnu situaciju, ali ne doprinosi ničemu samo realno govori o onima koji takve radnje izvode", zaključio je Župljanin.

Nepoznato lice posulo je farbom tablu sa natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" koja se nalazi na magistralnom putu Jajce-Banjaluka, na međuentitetskoj liniji.

Пратите нас и путем Вибера