Добра туристичка сезона

Зворничко језеро доживјело туристички бум

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2023. 07:53

Зворник је у овој сезони туристички био веома посјећен. Град је обезбиједио разне туристичке понуде, а за АТВ јутро је говорила директор Туристичке организације (ТО) града Зворник Ивана Ђокић Милановић.

"Зворник је и ове сезоне био изузетно посјећен. Свако ко је дошао у град могао је да пронађе садржај по свом укусу. На крају смо године, иза нас је велики број манифестација и садржаја које смо увели и употпунили туристичку понуду. Споменућу "Зворничко љето" у августу када је седам дана град врвио од туриста. Такође ТО Зворника реализовала  је пројекат "Стопама Караља Александра Првог Карађорђевића" гдје смо нашу понуду увезали са сусједним Малим Зворником. Сваки мјесец се појави захтјев да се спроведе тура која обухвата тих пет тачака", каже Ђокић Милановић.

Зворничко језеро је препознато као дестинација која је доживјела туристички бум.

"Све је више кућа за одмор које нуде потпуни ужитак на самом језеру у очуваној природи. Велики број капацитета је током љета био попуњен. Све нас то у ТО радује. Због тога смо ми у Зељињу које се налази Зворничком језеру се потрудили да пронађемо и уобличимо туристичке садржаје које ће туристима када дођу и питају домаћине шта је то још што могу да раде у Зворнику, да могу да им препоруче. Тако смо воденицу у којој је сниман чувени филм Лептирица означили таблом. Планинарско еколошко удружење "Корак" које је велики сарадник ТО Зворник, врло су активни на терену, препознају све и у сарадњи са нама реализујемо бројне квалитетне пројекте", каже Ђокић Милановић.

Она истиче и да се маркирала стаза од једне куће за одмор до најстарије воденице у селу.

"Зворник је препознат као центар транзитног туризма, гдје год да кренете Зворник је незаобилазан. Ко жели да га више упозна тврђава Ђурђев град је права препорука за то", каже Ђокић Милановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.