Предраг Савић

Адвокат открио: Да ли је могуће процесуирати осумњичене ако се не пронађе тијело мале Данке

  • Извор: Агенције
  • 08.04.2024. 10:37

Адвокат Предраг Савић изјавио је данас да је, уколико тијело убијене двогодишње дјевојчице Данке Илић (2) из Бора не буде пронађено, могуће процесуирати осумњичене за њено убиство на основу до сада прикупљених доказа.

- Ту су признања извршиоца, њихових прикривача који су из реда уже фамилије, имамо много других доказа у вези с настанком саобраћајке, крв на аутомобилу, асфалту...Могуће је извршити обичну или 3Д реконструкцију настанка саобраћајке, из које ће се видјети да је била таква да није могла да произведе смртне посљедице јер је била брзина од 20 километара. На основу свих тих доказа врло је вјероватно да је дијете усмрћено на начин како је признао један од окривљених - навео је он за Танјуг.

Можда ће се јавност љутити на мене, али једну ствар желим да кажем: Бивши инспектор о убиству Данке

Можда ће се јавност љутити на мене, али једну ствар желим да кажем: Бивши инспектор о убиству Данке

Савић напомиње да би за кривични поступак било добро да се тијело нађе, да се изврши обдукција, судско медицинско вјештачење и да се на научни начин докаже узрочно-посљедична веза између повреда и смртних посљедица.

Како је рекао, савремена технологија и сви до сада прикупљени докази омогућавају да осумњичени буду процесуирани, иако се тијело не нађе, истаквши да би квалитет доказа био много виши, јачи, вјеродостојнији када би се нашло тијело и извршила обдукција и судско медицинско вјештачење.

Ово је посљедња локација на коју је преминули Далибор водио полицију: Данкино тијело тражили у шибљу

Ово је посљедња локација на коју је преминули Далибор водио полицију: Данкино тијело тражили у шибљу

На питање да ли је он лично за увођење смртне казне за најтеже злочине попут убиства двогодишње дјевојчице, Савић је одговорио да као човјек и родитељ јесте, али да као правник сматра да је то врло тешка, готово немогућа мисија.

- Ја се кајем што сам 2002. године када је укидана смртна казна био за укидање смртне казне. Вјеровао сам тада да ће укидање смртне казне допринети развоју људских слобода и права, да ће европска конвенција значити много за Србију, да ће присуство Србије у Савјету Европе у европским интеграцијама бити много дјелотворније. Вјеровао сам и онима који су анализирали и истраживали проблем смртне казне и говорили да она нема генерално дејство превенције - изјавио је адвокат.

Потрага за тијелом мале Данке: Шта се зна до сада?

Потрага за тијелом мале Данке: Шта се зна до сада?

Узимајући у обзир европску конвенцију, чланство Србије у СЕ, као и друге међународне протоколе на нивоу УН и да већина земаља у свијету укида смртну казну, Савић каже да са адвокатске стране не може да каже да би враћање смртне казне било одрживо и исправно.

Као да их је неко проклео: Комшије о смрти брата осумњиченог за убиство Данке

Као да их је неко проклео: Комшије о смрти брата осумњиченог за убиство Данке





Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок