Tužilaštvo

Afera "korona ugovori": Šta je otkrio Jašarević?

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2022. 19:22

Da li je "korona ugovorima" pored Branislava Zeljkovića, ruke uprljao još jedan član Ujedinjene Srpske - na to pitanje Milan Jašarević odgovaraće sa slobode. Nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu, vozač Republičke Uprave civilne zaštite, kako saznajemo, itekako je imao šta da kaže.

"Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala vodi istragu protiv Milana Jašarevića zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. S obzirom da se predmet nalazi u fazi istrage, više informacija za sada nije moguće saopštiti", poručuju iz Republičkog javnog tužilaštvo. 

Ništa zato nije imao da kaže direktor Civilne zastite. Milan Novitović nije odgovorio na naš poziv, a iznenada je odlučio da ode na godišnji odmor. Svjedočenje Jašarevića moglo bi da otvori još predmeta u Tužilaštvu. Jašarević je na dan hapšenja, Zeljkovića odvezao u Beograd. O aferi kadrova stranke, pred kamerom ATV nije želio ni prvi čovjek Ujedinjene Srpske. U prepisci se požalio da nije dovoljno zastupljen u našem mediju. 

"Milan Jašarević je službenik Republičke uprave Civilne zaštite RS koji je stavljen na raspolaganje timu za praćenje mjera Republičkog štaba i najčešće je vozio šefa tima, to jest mene lično. Opšte je poznato da se u slobodno vrijeme Milan Jašarević uvijek nalazio u mojoj blizini, naročito u Sarajevu kada bih bio izložen brojnim prijetnjama, neprijatnostima ili opasnosti", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske. 

"Korona ugovori" u septembru prošle godine potresli su javnost u Republici Srpskoj. Prvoosumnjičeni u ovoj priči je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske,  Brnaislav Zeljković koji je u  pritvoru. 

Branislav Zeljković se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj, tako što je privatnim firmama obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka. Te firme su bile zadužene za nabavku zaštitne opreme iako  za to nisu bile registovane.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)