MUP Srpske

Akcija protiv automafije: Tri lica sprovedena u Tužilaštvo BiH

  • 21.10.2021. 14:38

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć kasno su Tužilaštvu BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom „Teška krađa“, predali tri lica - Ž.К. iz Banja Luke, M.M. iz Sokoca i M.T. iz Pala.

"Za navedena lica postoji sumnja da su od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja vršila otuđenje motornih vozila, koja su potom skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore. Prilikom pretresa prostorija koja koriste navedena lica pronađeno je i oduzeto devet vozila, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kričnih djela. 

Istovremeno, policijski službenici su u okviru međunarodne policijske saradnje u Bileći juče lišili slopbode lice inicijala S.A., zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa otuđenjem motornog vozila u Derventi 07/08.09.2021. godine i krivičnim djelom „Razbojništvo“ izvršenim u Crnoj Gori.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad dokumentovanje navedenih predmeta", navode iz MUP-a Srpske.