Gradiška

Akcija saobraćajne policije: Sankcionisana 53 vozača zbog alkohola

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2023. 14:20

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, u toku je akcija usmjerena na kontrolu brzine kretanja, kao i kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na otkrivanje i sankcionisanje vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, 53 vozača sankcionisana su zbog prisustva alkohola u organizmu, kod 16 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Takođe, 46 vozača je sankcionisano zbog prekoračenja brzine, te su isti sankcionisani u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Tokom akcije, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 29.04.2023. godine, od lica LJ.Đ. iz Dervente, koji je višestruki  povratnik u činjenju prekršaja, privremeno su oduzeli putnički automobil marke „Alfa Romeo“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 29.04.2023. godine oko 02,10 časova, u mjestu Kobaš, opština Srbac, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Alfa Romeo“, kojim je upravljalo lice LJ.Đ. iz Dervente. Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo vozilom pod uticajem alkohola u organizmu prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 11.450.00 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica LJ.Đ. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Gradiška, nastavlja sa aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.