PU Trebinje

Akcija "Strač": Pronađena droga i 201 metak

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2022. 12:42

Policijska uprava Trebinje je u jutarnjim časovima, 11. oktobra 2022. godine, realizovala operativnu akciju kodnog naziva „Strač“. Policijski službenici su izvršili pretrese na sedam lokacija koje koristi sedam lica inicijala M.S., M.N., S.T., P.Č., M.M., D.V. i M.N..

Lica inicijala M.S., M.N., S.T., P.Č., M.M., D.V. su lišena slobode, u toku je njihova kriminalistička obrada u prostorijama PU Trebinje, za licem inicijala M.N. se traga.

Operativnu akcija „Strač“ realizovali su policijski službenici PU Trebinje, uz nadzor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u vremenskom periodu od marta do septembra 2022. godine. U toku akcije oduzeto je: 782 gr. opojne droge hašiš, 469 gr. bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, 1.000,00 gr. nepoznate bijele praškaste materije za koju će se naknadnim vještačenjem utvrditi da li je riječ o preparatima koji su na listi opojnih droga ili je riječ o preparatima koji se koriste pri miješanju sa opojnim drogama kako bi se dobila veća količina u uličnoj preprodaji, aparat za vakumiranje, najlonske vakuum kese, metalna mrvilica, 201 metak i drugi predmeti koji će poslužiti u dokazivivalju počinjenih krivičnih djela. 

Protiv lica inicijala M.S. će se Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjeti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok će protiv lica inicijala D.V. biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. 

Sva lica su iz Trebinja i pretresi su izvršeni na lokacijama u Trebinju. 


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.