Akcija "Wolf": Uhapšeno 13 osoba, pretresi na 17 lokacija

  • 16.12.2020. 19:10

Ranko Vuković, Radenko Obrenović, Vladislav Marković, Vladimir Кulić, Njegoš Miletić, Zdravko Ćosović, Ratko Janković, Milivoje Elez, Marko Janković, Vasilije Pljevaljčić, Jovan Milutinović, Milan Šarić i Milan Ostović, kako ATV nezvanično saznaje, pali su u akciji koju zajedničkim snagama sprovode, Granična policija BiH i MUP Republike Srpske.

Akcijom "Wolf", usmjerenom protiv kriminalne mreže osumnjičene za krijumčarenje cigareta, spriječeno je da budžet BiH bude oštećen za više od 400.000 KM, a policija je čistila i u svojim redovima. 

"U proteklom vremenskom intervalu smo zadokumentirali, a i procesuiraćemo jednog policijskog službenika GP i jednu osobu koja više nije uposlenik MUP-a, a dok smo radili ovu akciju bio je aktivni pripadnik MUP-a Republike Srpske. Dakle, i ova dimenzija koruptivnog djela u smislu hvatanja, otkrivanja i procesuiranja i naših policijskih službenika", rekao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Organizatori, dobavljači, vozači, čistači, kupci, saučesnici, osumnjičeni su poslove jasno definisali. A svoje ilegalne radnje proširili su i van granica BiH.

"Definitivno ta akcizna roba je krijumčarena sa područja Crne Gore u BiH, ali evo Kovid i trenutna situacija sa ovom pandemijom nas je spriječila da proširimo aktivnosti na kolege iz Crne Gore", istakao je Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske. 

Ovaj način saradnje u pogledu istrage i borbe protiv organizovanog kriminala sigurno će biti nastavljen i podignut na viši nivo, poručuje Kostrešević. Sve je vršeno pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiH. 
 

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм