Kragujevac

Albanac najvjerovatnije zaspao i napravio nesreću u kojoj je četvoro poginulo

  • 04.08.2019. 21:43

"Ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gdje ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povrijeđen".

Ovim riječima drhtavim glasom o jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su nastradali Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica (75) i sin (8), a teško povrijeđen dječakov blizanac, govorio je Pešićev otac Dragutin.

Na žalost, danas je objavljena još jedna tragična vijest - jedini preživjeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan za čiji život su se ljekari borili, preminuo je u bolnici.

Ova nesreća dogodila se juče oko 10.00 sati na autoputu Beograd-Niš kod skretanja za Požarevac, kada se "folksvagen šaran", finiskih registarskih oznaka, za čijem volanu je bio Albanac sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske, zakucao u Pešićev "sitroen".

U Smailovom automobilu bili su njegovi žena i dvoje djece, ali srećom niko od njih nije povrijeđen.

Šta je izazvalo saobraćajnu nesreću, još nije poznato, ali se juče tokom dana moglo čuti da je Albanac zaspao za volanom. U svakom slučaju, on je izgubio kontrolu nad vozilom, a automobil u kom je bila porodica Pešić nekoliko puta se prevrnuo a zatim završio u jarku pored puta.

Vijest o teškoj nesreći tek popodne stigla je u kragujevačko naselje Pivara, odakle su Pešići. Djeda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešće komšija i prijatelja. Za njega nema riječi utjehe.

Javljeno mu je, kaže, da je otao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vijestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka.

Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje sumnje obistinile su se kada su mu javljena imena nastradalih u nesreći.

"Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen", kao za sebe jedva je prozborio penzioner Dragutin.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.