Sarajevo

Alisa Mutap tužila Muriza Memića: Tuži mene, a ne nekoga ko je pretukao

  • Извор: Радио Сарајево
  • 12.04.2023. 09:52

Alisa Mutap, djevojka koja je bila sa Dženanom Memićem kada je ubijen, tužila je Muriza Memića.

Ročište u parničnom postupku po njenoj tužbi održano je juče u opštinskom sudu u Sarajevu.

Muriz Memić se povodom početka novog ročišta juče pojavio pred Opštinskim sudom u Sarajevu.

Prije početka ročišta za portal "Radiosarajevo.ba" dao je prvi komentar.

"Čitav ovaj postupak je smiješan. Neko ko je bio pored vašeg djeteta kada je ubijeno, sada vas još tuži. Moj advokat je tražio da pripremimo ročište i da se prekine ovaj postupak, dok se ne okonča drugi. Da vidimo ko je to ubio Dženana", rekao je Muriz i dodao:

"Alisa tuži mene, ali ne tuži nekoga ko je nju pretukao. Njena porodica je izjavila da je ona pretučena. Alisa se žali da ne vidi na jedno oko, od tog udarca koji je primila. Ja ne vidim evo sedam godina na oba oka. Doživio sam sada na kraju da me ona tuži za neku klevetu".

Zatim je ponovo kazao da želi saznati samo ko mu je ubio dijete.

"To me samo zanima i neka pravosuđe nastavi raditi svoj posao. Uvijek se nađu čestiti i pošteni ljudi u pravosuđu, i u policiji ima takvih ljudi. Nade za pravdom, uvijek ima", rekao je Muriz Memić.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Usljed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužioci u predmetu, dokazivaće navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм