Србија

"Армагедон" почистио групу педофила: Снимали малољетнике и договарали односе са њима

  • 05.03.2024. 15:19

У наставку акције "Армагедон", припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са полицијским управама у Београду, Нишу, Пироту и Лесковцу, а по налогу Посебног јавног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су седам особа због постојања основа сумње да су извршиле кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање.

Ухапшени су М. Н. (28), Л. В. (25), Р. С. (46), Д. Х. (43) из Београда, М. М. (19) из Пирота, Д.Ђ. (24) из Лесковца и Б. В. (58) из Ниша, преноси Телеграф.

Сумња се да су они, у дужем временском периоду, коришћењем специјализованих апликација за дијељење фајлова или коришћењем посебних претраживача који омогућавају прикривање локације и анонимност, као и путем друштвених мрежа са својих и лажних налога ступали у комуникацију са малољетним лицима, слали фотографије и видео- записе порнографске садржине и прибавили садржаје настале  експлоатацијом малољетног лица, као и да су уговарали састанак са малољетним лицима ради сексуалног односа.

Приликом претресања станова осумњичених, увидом у рачунаре и рачунарску опрему, пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације дјеце од три до четрнаест година и друге фотографије и видео-записи експлицитне злоупотребе дјеце у порнографске сврхе, као и поруке сексуалне садржине којима су осумњичени полно узнемиравали дјецу и малољетна лица.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.