Izazvao tešku nesreću

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu, otkrio da je radio u taksi službi

  • Извор: Кликс
  • 28.05.2023. 21:14

Ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio mladu doktoricu Azru Spahić te povrijedio njene dvije prijateljice. održano je u nedjelju naveče. Na ročištu se izjasnio krivim, a sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Tužilaštvo KS je nakon izvršene kriminalističke obrade zatražilo jednomjesečni pritvor za Berberoviča, a na večerašnjem ročištu su tužilaštvo i odbrana iznijeli svoje razloge za to.

Tužilaštvo KS smatra da bi on mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholizovanom stanju te navode kako bi u slučaju njegovog puštanja na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Njegov branilac Rusmir Karkin je kazao kako Berberović ima olakšavajuću okolnost jer nije ranije gonjen te da ne postoji formalno-pravni osnov za njegovo zadržavanje.

Predložen jednomjesečni pritvor za Berberovića

Predložen jednomjesečni pritvor za Berberovića

Tokom ročišta je Berberović priznao krivicu za saobraćajnu nesreću koja se dogodila u 11:30 sati 26. maja, u ulici Maršala Tita u Sarajevu. On je kazao kako se kaje, a otkrio je i da je radio u taxi službi. Međutim, njegov advokat ističe da on nije bio vozač, nego dispečer na taxi radio-centrali.

Odluku o pritvoru će sud donijeti u zakonskom roku.

U međuvremenu, na mjestu stradanja mlade doktorice su održani veliki protesti. Okupilo se više od 1.000 ljudi sa porukom da kratkotrajne mjere nisu rješenje, nego da je potrebno radikalni odgovor na nesigurnost u saobraćaju glavnog grada BiH.