Завршено вјештачење

АТВ сазнаје: Заказан наставак суђења у афери ”Корона уговори”

Након тромјесечне паузе Окружни суд у Бањалуци је за 5. фебруар заказао наставак суђења Браниславу Зељковићу и осталим оптуженим у предмету ”Корона уговори”, сазнаје АТВ.

Претрес је заказан након што је тим вјештака суду доставио налаз и мишљење о здравственом стању другооптуженог Славка Бојића.

”Тим вјештака је у налазу навео да је Бојић процесно способан. Међутим, предложили су да рочишта не трају дуже од три сата будући да је оптуженом дијагностификовано стање које указује на високопријетећу могућност инфаркта мозга”, открио је извор АТВ-а.

Посљедње рочиште је одржано у октобру прошле године након што је саопштено да је Бојићу здравље озбињно нарушено па је процес одгођен до даљњег.

Оптужницу у афери ”Корона уговори” Републичко јавно тужилаштво Републике Српске подигло је у септембру 2022. године због злупотреба у поступцима јавних набавки за вријеме пандемије корона вируса, којим је Република Српска оштећена за најмање 1,3 милиона марака. Суђење је почело 6. фебруара прошле године.

Тужилаштво је најавило да ће током поступка саслушати 70 свједока и пет вјештака, те да ће извести више од 2.400 материјалних доказа. Навели су да ће им за то бити потребно око 15 рочишта, а будући да је само један свједок пред тужилаштвом испитиван 93 часа очекује седа ће ово бити маратонски процес.

Томе никако не придоноси препорука вјештака да рочишта не трају дуже од три сата и на потезу је Окружни суд Бањалука који ће на наредном рочишту саслушати тим вјештака, те одлучити о евентуалном раздвајању поступка против Бојића у односу на остале оптужене.

Подсјетимо, бившем директору Института за јавно здравство Браниславу Зељковићу оптужницом се на терет ставља злоупотреба службеног положаја и примање мита. Оптужени су још и директор фирме "Проконтрол " Славко Бојић (помагање у злоупотреби службеног положаја), бивши директор "Синекс лабораторије" Сани Црљић (помагање), директор агенције "Травел фор фан" Саша Марковић (давање мита) и директор "Промединга" Драган Дубравац (злоупотребе у поступку јавне набавке).

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.