Saopštenje

Banjalučanin htio podmititi policajce pa uhapšen

 • Izvor: ATV
 • 25.01.2023.14:28

Banjalučanin A.D. uhapšen je sinoć nakon što je pokušao podmititi policajce kako ga ne bi testirali na droge, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 24.1.2023. godine u 22.35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, policijski službenici su izvršili zasutavljanje i kontrolu putničkog vozila marke džip koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu. Izvršenom kontorlom utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice A.D., koje je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, te policijskim službenicima ponudio novčanicu u iznosu od 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje”, stoji u saopštenju.

Kako stoji u saopštenju, pomenuta novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci. 

Takođe, licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

“O svemu je obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Davanje mita’, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj procedure”, zaključuju u saopštenju.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.